Рени във "Великолепната шесторка" по BTV

автор: LUXOR

"Великолепната шесторка" събира средства за децата от Могилино

Дванайсет музиканти и популярни личности ще пеят в дуети в подкрепа на каузата. Мариана Попова, Деси Добрева, Рени, Дичо, Данчо Караджов и Веселин Маринов са шестимата музиканти, които ще пеят заедно с популярни личности в ефира на bTV от 14 януари до 21 февруари, от 20 ч. в благотворителното музикално шоу.

Сред известните личности, които ще пеят в дуети с музикантите в подкрепа на децата от Могилино, са Николай Свинаров, Тити Папазов, Мартин Захариев, Мариана Векилска, Нели Иванова (Survivor) и Румяна Маринова (Мисис България).

Зрителите могат да гласуват на посочени в предаването телефони, като приходите от вота отиват изцяло за каузата на децата от дома в с. Могилино. В предаването ще бъде обявена и банкова сметка за набиране на средства.

Първото издание на "Великолепната шесторка" (14 януари, 20.00 часа) ще продължи час и половина, като в него водещата Наталия Симеонова ще разясни в подробности как и за какво ще бъдат изразходвани парите, събрани от зрителите на bTV.

В понеделник ще бъдат представени и всичките 12 участници. Първо зрителите ще чуят самостоятелни изпълнения на ВИП личностите, а след това певците ще си изберат дуетната половинка. Новосформираните дуети ще получат и първата си музикална задача за четвъртък, 17 януари.

Всички приходи от гласуването ще бъдат предоставени на УНИЦЕФ. Те ще бъдат изразходвани за построяване на т.нар. "Малка къща за деца", в която първоначално 15 деца от Могилино ще бъдат преместени в среда, близка до семейната.

УНИЦЕФ ще инвестира средства и в обучение на специалисти, които ще работят с децата, така че те да достигнат пълния си интелектуален капацитет. Ще бъде закупено и специализирано медицинско и рехабилитационно оборудване за нуждаещите се деца. "Малката къща за деца" ще бъде построена в населено място, което може да предостави възможности за качествени социални и здравни услуги, както и местни специалисти.

Идеята за формата "Великолепната шесторка" принадлежи на един от най-добрите режисьори и филмови творци в Латвия - Андрес Екис, реализирал успешно над 20 собствени продукции. Концепцията на шоуто привлече интереса на bTV още през октомври 2007 г., а след излъчването на филма на ВВС "Изоставените деца на България" bTV прецени, че именно този формат е най-подходящ за въвличане на цялата българска общественост в мащабната инициатива в подкрепа на децата от Могилино.

Чрез предаването "Великолепната шесторка" bTV ще подкрепи част от изпълнението на плана за действие, разработен от Агенцията за социално подпомагане (АСП) към МТСП за поетапното закриване на дома в с. Могилино и намиране на подходящи решения за децата. Той е част от по-мащабния план за деинституционализация на децата, настанени в домове в България и отглеждането им в среда, близка до семейната.

"Малка къща за деца"

Концепцията:

Малката къща за деца е социална услуга, в която малка група деца (максимум 15) живеят в среда близка до домашната – те ходят на училище, имат съседи, играят и се срещат с приятели в квартала. Детето и неговите потребности са в центъра на живота в Малката къща. Всяко дете, което живее в Малката къща е уникално и неповторимо и ще му се предоставят най-благоприятните възможности за развитие.

Малката къща има за цел да даде възможност на децата за по-добро бъдеще, като им предоставя индивидуална грижа и внимание. Тя ще помогне на децата да говорят за чувства и желания си, за миналото, което трябва да разберат, за привързаността, за надеждите и мечтите си за бъдещето.

Къщата ще има малък обгрижващ персонал, който ще осигурява непрекъсната специализирана грижа за децата настанени там. Персоналът ще включва различни специалисти – медицински лица, социални работници, психолози, логопеди, рехабилитатори и/или други специалисти. Децата ще бъдат включвани в обсъждането на решенията за своето бъдеще и протичането на живота им в Малката къща.

Защо?

Съгласно международни изследвания за всеки 3 месеца престой в институция (дом) се наблюдава 1 месец забавяне в развитието на детето. За съжаление, системата за отглеждане на деца, лишени от родителска грижа в големи домове, не функционира в интерес на детето. Децата в големите домове не получават индивидуално внимание и грижа. По-голямата част от децата, прекарали почти целия си живот в институции, не познават живота извън дома. Ежедневните дейности, като пазаруване, общуване със съседи, пресичане на улица, игра навън, разходки, контактуване с приятели, за тях остават чужди.

Специализирана работа с деца с изоставане в развитието:

Децата, които ще се настанят в Малката къща имат забавяне в развитието в следствие на липсата на достатъчно грижа и стимулиране. Специалистите в Малката къща ще бъдат специално обучени за използване на образователни играчки и игри, които ще работят с децата, за да достигнат пълния си интелектуален капацитет.

Мнения

wkobi аватар автор: kobi
местоположение:Yambol / Sofia
дата: 10.01.2008

Отдавна не бях чувал толкова хубава новина!Суперско!Нямам търпение да започне предаването.Рени е голям професионалист и мисля, че ще се представи на ниво, както винаги.Инициативата, в която се включва е много благородна, затова пожелавам на Рени много успех!

wLUXOR аватар автор: LUXOR
местоположение:София
дата: 12.01.2008

Наистина е много хубаво, че Рени ще подкрепи тази инициатива! Случаят с дома в Могилино стана достояние на много хора. Лично аз в началото просто бях чул, че в този дом става нещо, което е нередно и толкоз. След това, случайно превключвайки каналите, попаднах на филма заснет от BBC, излъчван по BTV и трябва да си призная, че просто се ужасих. Гледката, която видях, съм я виждал само в учебниците по история, география и биология, под формата на снимки, отразяващи следвоенни периоди, ситуацията в най-забутаните африкански държави от третия свят и следствието от недостига на белтъчини в храната. Не вярвах на очите си, че тази картина е част от българската действителност, че в страна-членка на ЕС може да има хора, които са в подобно състояние, че изобщо е допуснато това да се случи. Надявам се инициативата да бъде много успешна и да помогне на децата от този дом, както и на много други, които също имат нужда от помощ! Успех на Рени в предаването!

wLUXOR аватар автор: LUXOR
местоположение:София
дата: 15.01.2008

За мен лично предаването започна добре, определено ще бъде интересно и по-важното - полезно! Както става ясно от материал на сп. "Слава", всеки 20-ти зрител на bTV е подкрепил кампанията в полза на децата от Могилино, като от старта на предаването до полунощ са събрани 85 000 лв., а самото предаване се е ползвало с голям зрителски интерес - над 1 600 000 зрители са го гледали.

Според мен Рени направи добър избор с г-н Свинаров - чисто визуално стоят добре заедно на сцената, ще видим в понеделник как стои въпроса с вокалната част, но съм убеден, че ще се представят добре като дует. Успех и на двамата!

wLUXOR аватар автор: LUXOR
местоположение:София
дата: 18.01.2008

Снощи Рени се представи невероятно! Изпълнението на “Djurdjevdan” беше просто страхотно, а самата тя изглеждаше като богиня на сцената – великолепен тоалет, невероятно излъчване, изключително въздействие! Останалите певци също се представиха много добре, което само може да ме радва. Важното е, че вече са събрани над 200 000 лв. за децата от Могилино, като само след снощното предаване са получени 80 000 SMS-а. Първото предаване е било гледано от над 2 млн. зрители, искрено се надявам до края на инициативата по-голямата част от тях да подкрепят кампанията и сумата от 200 000 лв. до 21 февруари да се мултиплицира многократно!

Хубава песен са си избрали с г-н Свинаров за понеделник – “Светът е за двама”, от импровизираното изпълнение, което направиха, си мисля, че дуетът им ще се получи много добре! Очаквам с нетърпение представянето им в понеделник!

wkobi аватар автор: kobi
местоположение:Yambol / Sofia
дата: 18.01.2008

Вчерашното предаване беше много готино!Аз лично много му се накефих...Изпълнението на Рени пък накара цялата зала да стане на крака и да я аплодира бурно!Предаването започва да става все по-интересно и мисля, че в понеделник ни очаква нещо изключително с предстоящите дуети.Радвам се и затова, че хората са съпричастни на тази кауза и помагат на децата в Могилино...

И както каза Тити "Нека не просто пратим смс, а усетим болката на тези деца!"

wkobi аватар автор: kobi
местоположение:Yambol / Sofia
дата: 21.01.2008

Ето и първите 2 предавания на "Великолепната шесторка" и то в суров вариант:

*****

http://www.btv.bg/video/velikolepnata_6/14.01.2008/14.01.2008/video.php

*****

http://btv.bg/video/velikolepnata_6/17.01.2008/17.01.2008/video.php

wLUXOR аватар автор: LUXOR
местоположение:София
дата: 21.01.2008

Тази вечер Рени и г-н Свинаров се представиха, смея да твърдя, най-добре от всички участници и изпълниха една от вечните български песни, “Светът е за двама”, наистина невероятно! Рени пя страхотно, така и изглеждаше! Сега сме на ход ние, да подкрепим дуетът им и да помогнем на децата от Могилино – крайно време е и те да започнат да ЖИВЕЯТ, а не просто да СЪЩЕСТВУВАТ!!! Знаете как да помогнете - изпратете SMS със съдържание 1 на номер 1021 за всички мобилни оператори!

wkobi аватар автор: kobi
местоположение:Yambol / Sofia
дата: 24.01.2008

Рени и Николай Свинаров - “Светът е за двама”

*****

http://www.vbox7.com/play:a903d8ad

wLUXOR аватар автор: LUXOR
местоположение:София
дата: 25.01.2008

Много хубава песен са подбрали Рени и г-н Свинаров за понеделник - "Две следи" на "Щурците", така че вече нямам търпение да чуя изпълнението им. За мен те като дует се справят изключително добре и се очудвам, че са на последно място по зрителски вот засега. Надявам се нещата да се променят - крайно време е отговорните, сериозни и всеотдайни хора да започнат да се чувстват ценени заради това, което правят и начинът, по който го правят. Пускайте повече SMS-и с текст 1 на номер 1021!

wkobi аватар автор: kobi
местоположение:Yambol / Sofia
дата: 25.01.2008

Хора, излагаме се, така че хващайте телефоните и пуснете, поне по 1 смс на 1021 с текст 1 за Рени и Свинаров...Все пак подкрепяме не само Рени, но и децата от Могилино, не забравяйте това!

wLUXOR аватар автор: LUXOR
местоположение:София
дата: 29.01.2008

След последния епизод на благотворителното шоу "Великолепната шесторка" средствата, които зрителите на bTV събраха за децата от Могилино, са над 600 000 лв. Така е осигурена сумата, необходима за построяването на първата "Малка къща за деца". Вече се събират средствата за втората. Това означава, че не само 15, а много повече деца от Могилино ще имат възможност да заживеят в среда, близка до семейната, с грижата на обучени специалисти.

bTV и УНИЦЕФ вярват, че до края на предаването (21 февруари) ще бъдат осигурени достатъчно финансови ресурси за отглеждане на всички от дома.

wmimozza68 аватар автор: mimozza68
местоположение:kulata
дата: 30.01.2008

RENI, pozdraviavam te za tozi tvoi izbor da uchastvash v ,,VELIKOLEPNATA SHESTORKA,,ti dokaza za poreden pat na nas tvoite fenove che osven edin dobar profesionalist si edin izkluchitelen chovek s dobro sarce.Pozdravleniia.Neka i drugi tvoi kolejki da vzemat tvoiia primer i za na pred da se vkluchvat v takiva proekti zashtoto osven parite ima i drugi mnogo po-vajni neshta v jivota a imenno tova ,koeto pravish ti v momenta da pomognesh na tezi deca ot Mogilino.Ti si strahoten chovek na koito mnogo hora shte badat priznatelni .

wLUXOR аватар автор: LUXOR
местоположение:София
дата: 02.02.2008

Ето линкове към представянията на Рени и Николай Свинаров към момента:

21. 01. 2008 г. - Рени и Николай Свинаров - "Светът е за двама" http://vbox7.com/play:a903d8ad24

01. 2008 г. - Рени и Николай Свинаров, подкрепени от актьора от Сатиричния театър Васил Попов - "Светът е за двама"

http://vbox7.com/play:6bdb7869

28. 01. 2008 г. - Рени и Николай Свинаров - "Две следи"

http://vbox7.com/play:2fe36e93

31. 01. 2008 г. - Рени и Николай Свинаров, подкрепени от малкия Николай Христов -"Две следи"

http://vbox7.com/play:97562698

И тази седмица двамата се представиха много добре, а в четвъртък беше просто супер! Малкият Николай се справи чудесно с изпълнението си! :)

wLUXOR аватар автор: LUXOR
местоположение:София
дата: 02.02.2008

Малка грешка съм направил, линкът за изпълнението им от 21.01. 2008 г. на "Светът е за двама" е този: http://vbox7.com/play:a903d8ad

wLUXOR аватар автор: LUXOR
местоположение:София
дата: 03.02.2008

Ето линк и към изпълнението й от 17. 01. 2008 г. на "Djurdjevdan": http://vbox7.com/play:c8bc6151

wrosen_666 аватар автор: rosen_666
местоположение:Нова Загора/Пловдив
дата: 03.02.2008

Страхотни РЕНИ се представя чудесно на всяко едно предаване.Само ме е яд 4е е назад в класацията, но има раздвицване и това ме радва........)))))

wLUXOR аватар автор: LUXOR
местоположение:София
дата: 04.02.2008

Днес предаването беше просто супер! Уникално се представи нашият дует! :))) Чудесно си изпълниха песента, а визията беше просто разбиваща, особено г-н Свинаров с тази перука - неочаквана "Пълна промяна" ахаххаахха :))! Браво! Страхотни сте, най-добрите!

wLove_reni аватар автор: Love_reni
местоположение:Shumen
дата: 05.02.2008

Много се радвам,че Рени се е включила в тази благородна кауза.Следя предаването и се радвам,че по този начин се помага на децата.

Лично аз пускам SMS в подкрепа на дуета й,като така помогаме и на децата.

wkobi аватар автор: kobi
местоположение:Yambol / Sofia
дата: 05.02.2008

Вчерашното предаване беше страхотно и особено визията, с която Рени се появи пред зрителите на БТВ!Аз лично онемях, когато я видях и страшно й се накефих, защото като брюнетка Рени изглеждаше ослепително!Пожелавам на Рени и Свинаров тази седмица да навлезнат в челната тройка, защото наистина бяха невероятни!

wmimozza68 аватар автор: mimozza68
местоположение:kulata
дата: 09.02.2008

Tozi pat naistina biaha neveroiatni.S tezi peruki i s tova izpalnenie napraviha goliama shou za koeto gi pozdraviavam.RENI, prodaljavaite da ni iznenadvate,mnogo me e iad ,che ste tolkova nazad,no nai vajnoto e che vie se predstaviate velikolepno i nie tvoite fenove sme vinagi s teb.Pojelavam na tozi duet uspeh.

wLUXOR аватар автор: LUXOR
местоположение:София
дата: 10.02.2008

Eто линк и към предаването от 04. 02. 2008 г., когато изпяха песента на "The Beatles" - "Let It Be", подкрепени от Любо Ганев: http://vbox7.com/play:865528e0

Линк към предаването от 07. 02. 2008 г. - изпълняват същата песен, този път подкрепени от журналиста от в-к "Труд", Калина Коцева:http://vbox7.com/play:606efbb0

wkobi аватар автор: kobi
местоположение:Yambol / Sofia
дата: 14.02.2008

Тази вечер просто Рени триумфира тотално!Беше страхотна!Очаквайте много скоро и снимки от предаването!

wLUXOR аватар автор: LUXOR
местоположение:София
дата: 19.02.2008

Снощното им представяне беше наистина страхотно и лично на мен ми достави огромно удоволствие да чуя великолепната песен "Хора и улици" в тяхно изпълнение! :)) Присъствието на Мими Иванова и Развигор Попов внесе допълнително очарование в изпълнението, крайният резултат беше наистина впечатляващ!:))

wmimozza68 аватар автор: mimozza68
местоположение:kulata
дата: 23.02.2008

Makar i na posledno miasto vie biahte nai-stilnata dvoika.PREDSTAVIHTE SE STRAHOTNO.Reni a ti kakto vinagi uspia da iznenadash svoite pochitateli s svoite krasivi toaleti,vinagi siaeshe ot krasota i g-n Svinarov vinagi beshe oblechen v ton s tvoia toalet.A be biahte nai -krasivata dvoika.Nie tvoite fenove sme mnogo dovolni ot tvoeto predstaviane.Sajaliavam ,che vsichko svarshi.pojelavam ti uspeh ,za napred.

wblue_eyes аватар автор: blue_eyes
местоположение:няма данни
дата: 04.03.2008

Шоуто беше интересно. По- важно е, че ще може да се помогне на децата. Дано има по вече такива инициативи, защото има и други детски и старчески домове за които се прави малко. Рени и г-н Свинаров се справиха отлично. Няма значение мястото което заеха. Най ми допадна изпълнението на "Светът е за двама". Рени пя доста различно от стила и на пеене и смятам, че би могла да направи интересни песни с по-различно звучение. Може да се получи интересно...

wkobi аватар автор: kobi
местоположение:Yambol / Sofia
дата: 05.09.2009

Ето и малко непубликувани снимки на Рени от предаването:

*****

http://i27.tinypic.com/288rsd5.jpg

***

http://i28.tinypic.com/14kwlcl.jpg

***

http://i27.tinypic.com/2lc4lfp.jpg

***

http://i26.tinypic.com/iw2d8m.jpg

***

http://i29.tinypic.com/2qvfiis.jpg

wnai_golqmata_fenka_na_Reni = ) аватар автор: nai_golqmata_fenka_na_Reni = )
местоположение:СофиЯ
дата: 05.09.2009

Много е красива на тези снимки :)

wPR_Menager RENI аватар автор: PR_Menager RENI
местоположение:PR_Menager RENI
дата: 10.10.2010

Скъпи приятели и почитатели на страхотната РЕНИ. Не пропускайте във вторник 12 октомври 2010 година да гледате вашата любимка във второто издание на музикалното благотворително шоу Великолептната шесторка. Коя песен ще изпее Рени на финала на музикалното предаване и каква ще бъде темата която ще засегне в своето изказване, кой ще окиражи да продължи и кое изпълнение ще и допадне най-много от представените...ще научим съвсем скоро! Подкрепяйте Рени в музикалните класации!

Напиши мнение

За да оставите мнение трябва да влезте от тук. Ако нямате профил, регистрирайте безплатно тук.