РЕНИ: За Израел, за новите проекти и гражданския брак!

РЕНИ: За Израел, за новите проекти и гражданския брак!

1. Рени, първо къде те намирам? Когато се чухме ми спомена, че си в чужбина. А не знам дали знаеш какво се пише в България – че си емигрирала, дори избягала от родината си?

Знам какво се пише в България, следя постоянно информацията. Не съм емигрирала, просто заедно с съпруга си решихме да дадем малко по-различен шанс на децата си да се учат, да живеят и да работят на по-спокойно и по-уредено място, затова съм тук в Израел заедно с тях.

Рени в Израел

2. Чувстваш ли разочарование или някаква обида у нас? Човек обикновено прави дадена крачка следствие на някакъв личен обрат.

Не, обикновено комуникирам само с приятели, които са много малко и най-близките си хора, така че няма как някой да ме обиди! И в България съм работила и съм била обградена само с позитивни и приятни хора. Предприехме тази крачка защото смятаме заедно с Борис, че децата ни тук ще растат в сигурност и в спокойствие. Тук не падат светофари както в България, тук няма деца на мутри, които да ходят с охрана в училище и няма двоен стандарт както в България - много бедни и много богати. Тук се дава равен шанс за живота на децата - именно заради тях предприехме това приключение с Израел. И двамата имат израелско гражданство и сме сигурни, че тук ще учат ще живеят и ще растат с много повече грижа и любов, както от наша страна така и от държавата Израел. Тук няма да видиш обичайната гледка като в България- някой си купил луксозна кола а няма пари за да я зареди с бензин...тук всички карат един и същи коли- живеят и работят. Държавата се грижи както за майките така и за възрастните хора, изключително много за децата и всички които работят се чувстват добре. Никой не показва и не парадира с доходите си както в България и никой не се прави на това което не е!

Рени в Израел

3. А вярно ли е, че наскоро си сключила официално брак с приятеля си Борис Пилософ? Според информацията си се омъжила, за да те пуснат в Израел?

За да може да оставам за по-дълго в Израел да наблюдавам и да се грижа за децата си трябваше да получа документи за гражданство и затова трябваше да се омъжа за Борис. Иначе рискувах да ми разрешават само по три месеца да мога да пребивавам в годината а това нямаше как да стане защото аз винаги съм близо до децата си. И въпреки че с Борис живеем на семейни начала вече 10 години и никога не сме били привържените на брака и на сватбите и затова не сме разгласявали на никой, никъде за тази наша крачка. Но ситуация ни наложи да го направим. Сега и аз се ползвам с всички плюсове на постоянен гажданин на Израел и съм с правата на хората родени тук.

Рени встъпи официално в брак с Борис

4. Рени, откакто напусна „Пайнер” решението за тази твоя крачка, се оказва много обсъждано в публичното пространство. Към днешна дата съжаляваш ли за решението си или напротив?

След напускането ми на тази компания нещата вървят още по-добре, защото като продуцент аз мисля как да продам песните и продукта, който създавам. Никога не съм съжалявала, че съм напуснала защото израснах, аз отидох там завършена певица. Дори да бях останала щях да бъда, както всички останали сега певици - в забвение и в постоянното търсене на спонсор, за да те излъчват или рекламират. И сега в тази музикална компания се рекламират и „бутат” само 5 певици. Така бизнеса е обречен на провал а музиката на всякаква липса на професионализъм и разнообразие. Много съм щастлива че съм част от Диапазон рекърдс и от Фен тв, където е точно обратното- там са събрани микс от най-интересните български поп и поп фолк изпълнители.

5. Вярно ли е, че Митко Димитров е завел дело срещу теб? И в какви отношения сте днес?

Не, не е завел дело срещу мен, защото няма за какво. Отношенията ни са почти...”замръзнали” нито сме се чували нито сме се виждали дори и след всички неща, които се изписаха от неговите ПР-и аз както знаете съм над всички тези дребнавости и продължавам смело напред и се интересувам единствено само от своите песни и реализирането на повече участия в чужбина.

6 Митко Димитров в едно скорошно интервю се изказва доста двусмислено – в коментара си за твоето напускане и темата за страха на колежките ти. Първо казва, че думата „спонсор” не е мръсна дума, след което цитира народна поговорка: „На калпавия моряк му пречат водораслите”.

Едва ли съм толкова „калпав моряк”, защото благодарение на мен лично аз съм му водила преговорите с компанията „Гранд Продакшън” аз му превеждах и му давах съвети как да постъпи , със Саша Попович който е съдружника на Лепа Брена. И когато те поискаха повече пари за песните и правата- тогава му казах „Митко плати повече защото какво ще пеят певиците в България”, а както знаете тогава и Ивана и Камелия и много други пееха изключително кавърите на колегите от Сърбия- тогава не се залагаше толкова на авторската музика взимаха се готовите песни на Неда, Весна, Драгана, Индира Радич, на Шабан Шаулич и други. Не му прави чест да обижда по този начин и то жена и то, която му е помогнала да изкара толкова пари.

7. Преди време по аналогичен начин на твоя от „Пайнер” си тръгна и Деси Слава. Мислиш ли, че това е начина човек да спаси авторитета си, граден години преди това?

Смятам че всеки който е поел сам да се продуцира е видял колко е трудно но пък е усетил колко е сладка славата от това да направиш нещо за себе си и нещо истинско. Нека да не забравяме че аз бях в топ 10 по продажби в Сърбия и до ден днешен оставам единствената българка излъчване по телевизия Пинк и издавала албуми с Гранд Продакшън. Така че кой е крив и кой прав- по-верните фенове помнят всичко!

8 Успя ли да останеш близка с някои от колежките си от „Пайнер”? Или приятелство е невъзможно...

Есил Дюран единствена ми остана най-близката приятелка от тази компания. Дори и сега тя ми написа два от текстовете в новия ми албум –„И нея купил си с пари” и „Бях на ръба”. Албумът ми е 13-ти в музикалната кариера и сега предстои да направя клип на третия сингъл, радвам се че за него получавам единствено положителни отзиви и песните се много харесват. На турнето ми в Америка се видях с Мая, останах при нея и с нея имам едно истинско приятелство. Също съм близка с Нелина, Десислава, и въпреки че се виждаме също с Тони Дачева и други от певиците от моята генерация. Те са друг тип хора и певици- между тях няма завист, както днешните които делят територии гаджета, спонсори. Надпреварват се коя повече пари ще измъкне от въпросния човек, за да запише песен или клип, които никога няма да се върнат финансово. Конкуренцията е коя ще даде повече пари на румънеца да му пълнят гушата. Сигурно скоро този музикален цирк ще свърши...още малко ще се нагледаме - 0трява едно поколение деца, които сега са им почитатели да пораснат и да забравят за тях, а за певиците с кариера с хитове и разнообразен репертоар сцени и песни винаги ще има. Сега музиката цикли на едно място - песен след песен и нито една песен не може да се отличи от другата, както е с певиците. Но смятам че още малко време и всичко ще си дойде на мястото!

9 А какво казва мъжът до теб за цялата ситуация? Славата винаги е била нож с две остриета...

Той никога не ме е спирал да правя каквото искам и каквото смятам за добре. Винаги съм имала и получавала свободата - дори и сега мога да записвам да пея да правя концерти в българия и в чужбина. Винаги съм се допитвала и съм споделяла с него своите решения. Накрая той ми е казавал, че сама трява да взема решенията за дадена ситуация. Той се гордее с мен!

10. Как са синовете ти? Разбрах, че големият вече е записан и учи в Тел Авив.

Да той е много щастлив от промяната- много му харесва тук, живеем в един прекрасен апартамент, имаме дори съседи българи- един известен футболист и неговото семейство са тук. Спокойна съм защото Борис учи сериозно в училище. Харесва ми много тази държава за децата- тук знаеш защо плащаш данъци, здравни осигуровки и знаеш какво получаваш. Тук спират на пешеходна пътека дори и да не си стъпил още на нея. Има дежурни които спират движението около училищата и други по важни обекти за да преминават хората по пътеката.

Синовете на Рени

11. Писа се, че през лятото си имала екшън ситуация с полицаи на яхта в езерото Мичиган. Американската водна полиция е нахлула на яхтата и закопчала набързо присъстващите на борда заради проверка... Има ли истина във всичко това?

Бяхме единствената яхта в езерото дойдоха да видят какви сме и да проверят документите- нямаше нищо притеснително- Бяха страхотни полицаи- казах им че съм певица и че съм на турне сред българската и сръбска общност. Запознахме се, снимахме се с тях –много мили и внимателни, усмихнати момчета! Подарих им новия си диск и така вече и американската водна полиция слуша моите песни! Сега ми предстоят концерти в Пловдив след това в Кипър, а отново имам покана за САЩ така че предстоят нови песни и клипове, които ще гледат почитателите на хубавите песни.

Вижте още снимки от Тел Авив.